Nyttig informasjon

Nyttig informasjon

Nyttig informasjon

Kyststripen Costa Blanca, som betyr «den hvite kyst», har Europas beste klima med flest soldager i året. Sommertemperatur er mellom 25 og 35º, vintertemperaturer mellom 5 og 20º.

De høye fjellene som skiller Costa Blanca fra innlandet, hindrer de kalde vindene fra Atlanterhavet i vest å nå frem, og skaper milde temperaturer året rundt.


Det mest solrike distriktet er nok Alicante / Torrevieja området som gjennomsnittlig kun har ca. 300 mm nedbør i året. Dette gir rom for uteaktiviteter hele året. Perioden mai til oktober har gjennomsnittlig 300 soltimer per måned. Vinteren er så mild at mandeltrærne blomstrer allerede i januar/februar.

Costa Blanca strekker seg fra Dénia på nordkysten til Pilar de la Horadada på sørkysten, og i innlandet fra Orihuela til fjellene Marina Alta, inkludert Villena og Alcoi.

Nyttig informasjon
Nyttig informasjon

Costa Blanca er svært populært blant nordmenn. I Torrevieja finnes bl.a. Den Norske Klubben, Skandinavisk kjøpesenter og en rekke andre norske tilbud. Like nord for byen ligger den populære Sjømannskirken, og drar man noen minutter lenger nord kommer man til Ciudad Quesada i kommunen Rojales. Der ligger Den Norske Skolen i Rojales med ca. 180 norske elever.
Det norske konsulatet er i Torrevieja.

Nesten overalt hvor du er på Costa Blanca kysten finnes svært gode kommunikasjoner med flyplasser. Alicante flyplass ligger 35 min fra Torrevieja, og Murcia flyplass San Javier omtrent det samme. Flyplassene er svært moderne og rutetilbudet hit er omfattende fra en rekke flyselskaper.

Noe av det Costa Blanca er mest kjent for er de hvite strendene. Kilometer på kilometer. Ingen andre områder i verden har større konsentrasjon av kvalitetsbenevnelsen «blått flagg» – strender enn her.

Enjoy The costa blanca

Enjoy The costa blanca

|

Ikke gå glipp av din drømmebolig

Registrer deg nå og vær den første som vet om våre nyeste eiendommer til salgs

Gratis! Be om prospekter og veiledning for å kjøpe i Spania!

© 2023 Medimar Eiendom · · Juridisk merknad Privatliv Cookies Web kart

Design and CRM: Mediaelx

WhatsApp